Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Septembrie 2021
Vizualizari: 264
Comentează add

Preşedintele Franței aştepta susţinerea fermă a Uniunii înainte de a avea o discuţie explicativă cu omologul său american.

Miniștrii de externe din UE și-au exprimat solidaritatea cu Franța

radiojurnal

     Foto: Arhivă.

Ţările Uniunii Europene sprijină Franţa în criza submarinelor care o opune Statelor Unite.
 
Miniştrii de externe ai celor 27, reuniţi la New York pe marginea Adunării generale ONU, şi-au exprimat în mod clar solidaritatea faţă de Franţa.
 
Potrivit corespondentului RRA la Paris, preşedintele Emmanuel Macron, care nu s-a referit deloc până acum la acest scandal diplomatic între aliaţi, aştepta susţinerea fermă a Uniunii înainte de a avea o discuţie explicativă cu omologul său american. De altfel, preşedintele Biden va vorbi azi, la ONU, chiar despre refacerea alianţelor.
 
Doina Saiciuc relatează:
 
Joe Biden se va adresa astăzi, pentru prima dată ca preşedinte al Statelor Unite, liderilor lumii reuniți în cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Națiunilor Unite, într-un moment dificil de criză diplomatică cu cel mai vechi aliat al Americii - Franța, după ce administrația de la Washington a anunțat, săptămâna trecută, un parteneriat strategic trilatral cu Londra și Canberra, care prevede construirea de submarine nucleare de atac pentru Australia.
 
Franța a reacționat furios, retrăgându-și ambasadorii din Statele Unite și Australia, pentru nă noul acord, menit să ajute Australia să contracareze influența crescândă a Chinei în regiunea indo-pacific, a subminat acordul Parisului cu Canberra ăn valoare de 66 de miliarde de dolari.
 
La Casa Albă, purtătoarea de cuvânt, Jen Psaki, a subliniat în conferința de presă de ieri după-amiază câteva dintre mesajele pe care preşedintele Biden urmează să le transmită lumii.
 
Jen Psaki: Președintele va vorbi, și aceasta va constitui o parte centrală a discursului, despre importanța restabilirii alianțelor după ultimii câțiva ani. Este important, de asemenea, să menționăm că refacerea alianțelor nu va însemna că nu vor exista și dezacorduri. Președintele va face, de asemenea, clar faptul că multe din marile îngrijorări pe care le avem nu pot fi soluționate prin forța armelor.

Etichete ministri de externe uefrantasuasubmarinecontract(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live