Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ROMANILOR - continuare Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

22 Noiembrie 2020
Vizualizari: 423
Comentează add

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, împreună cu cel al apărării, Serghei Şoigu, au vizitat Armenia şi Azerbaidjanul.

Miniștri ruși, în vizită în Armenia şi Azerbaidjan

alexandru-beleavski-moscova

Conflictul din Nagorno-Karabah. Arhivă Foto: www.commons.wikimedia.org/wiki/File:Artsakh_Occupation_Map.png

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, împreună cu cel al apărării, Serghei Şoigu, au vizitat, ieri, Armenia şi Azerbaidjanul, pentru discuţii privind implementarea acordului legat de încetarea luptelor din Nagorno-Karabah şi problemele umanitare din această regiune. Acordul a fost semnat după o lună şi jumătate de lupte, în urma cărora Azerbaidjanul a recuperat o parte din teritoriile pe care le pierduse la începutul anilor '90.

Corespondenţă din Moscova - Reporter: Alexandru Beleavschi -  După convorbirile de la Erevan cu premierul Nikol Paşinian şi preşedintele Armen Sarkisijan şi cele cu preşedinetele  Ilham Aliev, de la Baku, Serghei Lavrov a confirmat sprijinul liderilor acestor ţări pentru acordul trilateral şi desfăşurarea în Karabah a forţelor ruse de menţinere a păcii. Armenia a salutat deschiderea în capitala Karabakhului, Stepanakert, a centrului rus de ajutor umanitar. În regiune a sosit primul covnoi umanitar din Rusia. Lavrov a declarat că liderii armeni şi-au confirmat determinarea de a întări alianţa cu Rusia, iar aceasta susţine eforturile lor, de a asigura stabilitatea internă şi implentarea acordului trilateral.

Preşedintele azer, Ilham Aliev - declarat Lavrov, după întâlnirea de la Baku - a subliniat că acordul trilateral nu are alternativă şi este necesară să fie implementat integral şi consecvent. Comentând sprijiul Turciei pentru Azerbaidjan în actualul război, Lavrov a spus că Azerbaidjanul are dreptul să-şi aleagă partenrii. La rândul lui, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a semnat la Erevan cu omologul său armean un pachet de documente ce reglementează activitatea forţelor ruse de pace din Nagorno-Karabah. La Baku, în cadrul întâlnirii cu preşedintele Aliev, Seghei Şoigu a confirmat că acordul de armistiţiu este respectat şi consideră că acestav a fi respectat în continuare, poziţie impărtăşită şi de liderul azer.


Etichete (ii)vizitarusiaArmeniaAzerbaidjan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live