Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

17 Februarie 2020
Vizualizari: 307
Comentează add

Singurul ministru care a primit până acum girul comisiilor parlamentare este cel al apărării, Nicolae Ciucă.

Miniştri propuşi pentru finanţe şi mediu nu au primit avizul comisiilor

iulian-olescu

 Foto: Arhivă.

Actualul ministru interimar al finanţelor, Florin Cîţu, propus pentru acest portofoliu şi în cabinetul Orban II, nu a primit avizul comisiilor reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat. Proiectele şi strategiile pe care acesta le-a prezentat nu i-au convins pe parlamentari.

Ministrul propus Florin Cîţu a declarat că are ca primă prioritate informatizarea ANAF, că s-a eliminat Ordonanța 114 care a afectat negativ mediul de afaceri și că bufferul la dispoziția MFP ar fi mai mare cu trei miliarde de euro față de anul trecut. El a făcut referire din nou la situația bugetului din 2019.

"Execuţia bugetară la 10 luni arăta un deficit bugetar de 2,8% din PIB, adică 28,83 de miliarde de lei, mai mare decât ținta pentru sfârșitul anului de 2,76%. Veniturile bugetului general consolidat la nouă luni erau 228 de miliarde, față de plan - 92,4%, dar, și aici este foarte important, față de veniturile estimate erau mai mici cu 18,9 miliarde de lei. De aici am preluat situația. Nu puteam să inventez cheltuieli", susţine Florin Cîţu.

La rândul său, fostul ministru de finanțe, senatorul PSD, Eugen Teodorovici, a susținut că toate proiectele legate de informatizare a Fiscului au fost demarate de Guvernul din care a făcut parte, că nu există nicio dovadă că Ordonanța 114 ar fi avut efecte negative asupra vreunui domeniu din economie și că în acest an ar fi fost scoși bani din bufferul MFP.

El spune că ar trebui înființat o comisie de anchetă a Parlamentului pe tema bugetului de anul trecut.

Şi ministrul propus a doua oară pentru portofoliul mediului, Costel Alexe, a fost respins de comisiile de specialitate din Parlament. El a declarat, în timpul audierilor, că priorităţile sale sunt oprirea tăierilor ilegale şi reîmpădurirea, creşterea gradului de reciclare şi reducerea poluării aerului, chestiuni pe care susţine că le-a început deja în primul mandat.

Singurul ministru care a primit până acum girul comisiilor parlamentare este cel al apărării, Nicolae Ciucă.


Etichete Florin CîţuaudieriCostel AlexeEugen TeodoroviciNicolae Ciucă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live