Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dumitrescu

3 Februarie 2018
Vizualizari: 886
Comentează add

Faptul că de la 1 ianuarie 2018 salariile foarte mari scad a fost cunoscut încă de la dezbaterea legii în Parlament, susţine Ministerul Muncii în comunicatul postat pe site-ul său

Ministerului Muncii- comunicat oficial privind sistemul de salarizare

mihaela-dumitrescu

 

Ministerul Muncii afirmă că legea de salarizare a personalului plătit din fonduri publice, care a început să producă efecte din iulie 2017, era necesară pentru echilibrarea sistemului bugetar de salarizare, deoarece existau disfuncţionalităţi majore, în sensul în care pentru aceleaşi funcţii şi atribuţii funcţionarii din instituţiile statului aveau salarii diferite.

Potrivit comunicatului postat de site-ul instituţiei, în 2022 tot sistemul de salarizare va fi complet echilibrat - adică explică specialiştii - cei aflaţi în baza de jos a piramidei salariale vor avea creşteri treptate, în unele cazuri duble faţă de iunie anul trecut; cei de la jumătatea piramidei salariale vor avea creşteri mai mici sau vor stagna, iar pentru aproximativ 3% dintre bugetari s-au operat deja ajustări, astfel încât niciun bugetar să nu mai depăşească salariul preşedintelui României. În plus, pentru muncă egală vor fi salarii egale în toate cazurile.

În ce priveşte transferul contribuţiilor de la angajator la angajat - mai spune Ministerul Muncii - întreg sistemul public beneficiază de o majorare de 25% de la 1 ianuarie, care acoperă - subliniază comunicatul - procentul aferent transferului.

Astfel - reafirmă Ministerul Muncii -, nu există posibilitatea ca venitul net al vreunui angajat cu normă întreagă din sistemul bugetar să scadă, cu excepţia celor 3% care au suferit ajustări salariale, adică a celor cu salarii foarte mari.

Un caz special este cel al angajaţilor cu normă parţială din sistemul bugetar pentru care plata contribuţiilor se face la nivelul salariului minim pe economie, ceea ce duce la diminuări de venituri. Ministerul Muncii spune că ministerele de resort vor lua măsuri pentru a li se acorda acestora normă întreagă. 


Etichete ministerul munciisalarizaretransfer contribuţiibugetari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live