Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Februarie 2016
Vizualizari: 832
Comentează add

Ministrul Dan Costescu va propune guvernului o ordonanţă de urgenţă menită să reducă termenele de finalizare a lucrărilor de infrastructură.

Ministerul Transporturilor vrea reducerea termenelor în infrastructură

radiojurnal

Ministrul transporturilor, Dan Costescu Foto: gov.ro.

Ministrul Transportutilor, Dan Costescu. va propune guvernului pentru aprobare o ordonanţă de urgenţă menită să reducă termenele de finalizare a lucrărilor de infrastructură.

Acesta a anunţat că documentul - bazat pe analiza proiectelor deja în derulare sau blocate - simplifică obţinerea avizelor, implicit a celor pentru teren, electricitate şi gaze, care până acum generau întârzieri foarte mari.

Potrivit demnitarului, pe două din cele patru tronsoane ale autostrăzii Sebeş-Turda, al cărei şantier l-a vizitat astăzi, ar urma să se circule până la sfârşitul anului. Pe celelalte însă, lucrările vor putea fi demarate după aprobarea ordonanţei de urgenţă care va simplifica foarte mult procedurile - a conchis Dan Costescu.

"Sperăm cu această ordonanţă de urgenţă să rezolvăm foarte multe din problemele pe care colegii noştri din teritoriu, partenerii noştri constructorii şi consultanţii le-au semnalat ca fiind principalele motive pentru întârzierile de şase luni şi chiar până la doi ani pentru construcţia de autostrăzi, de căi ferate şi de alte obiective mari de infrastructură. Dacă va fi aprobată, în această formă pe care noi am propus-o sau într-o formă apropiată, va uşura practic foarte mult desfăşurarea proceselor de infrastructură şi credem că va începe o nouă etapă în construcţia de infrastructură în România", a spus Dan Costescu.

În urmă cu două săptămâni, ministrul fondurilor europene, Aura Răducu, anunţa la Radio România Actualităţi că o comisie constituită la nivelul cancelariei premierului urma să găsească soluţii pentru întârzierile înregistrate în proiectele de infrastructură. 


Etichete ministrul transporturilor Dan Costescuordonanţă de urgenţăreducerea termenelor de finalizare a lucrărilor de infrastructurăîntârzieri foarte mariobţinerea avizelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live