Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

23 Septembrie 2016
Vizualizari: 750
Comentează add

Ministerul de resort a anunţat că va demara o amplă campanie de prezentare a beneficiilor vaccinului anti-rujeolic.

Ministerul Sănătăţii, primele măsuri de la declanşarea epidemiei de rujeolă

adriana-leu

 Ministerul Sănătăţii ia primele măsuri de la declanşarea epidemiei de rujeolă.

După înregistrarea a aproape 700 de cazuri de pojar în primele opt luni ale anului, şi trei decese, autorităţile au anunţat că legea vaccinării se află în proces de avizare şi că în ţară există dozele necesare pentru imunizarea copiilor de unu şi 7 ani.

Medicii de familie şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii condamnă refuzul părinţilor de a-şi vaccina copiii şi dau asigurări că imunizările incluse în Programul Naţional de Vaccinare se fac tocmai pentru eradicarea unor boli care pot fi grave şi pot duce la deces.

Ministerul de resort a anunţat că va demara o amplă campanie de prezentare a beneficiilor vaccinului anti-rujeolic, pentru ca numărul celor nevaccinaţi să scadă. Între timp, toate cadrele medicale implicate în procesul de imunizare a populaţiei ar putea fi obligate să se înscrie într-un Registrul Electronic Naţional de Vaccinări.

Prevederea apare într-un proiect de hotărâre de guvern lansat în dezbatere publică, până la începutul lunii noiembrie, de Ministerul Sănătăţii.

Documentul mai prevede, printre altele, că, în termen de 7 zile de la vaccinare, atât medicii din sistemul public cât şi din cel privat au obligaţia de a intorduce în acest registru datele pacienţilor imunizaţi.

Excepţia este constituită de situaţiile epidemiologice speciale, când Ministerul Sănătăţii poate decide alt sistem de raportare şi înregistrare, se precizează în proiect. Registrul Electronic Naţional de Vaccinări se află în proprietatea şi în administrarea Institutului Naţional de Sănătate Publică, prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Nerespectarea prevedierilor ar urma să fie sancţionată cu avertisment la prima constatare, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei la a doua constatare şi cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei la a treia şi următoarele constatări.


Etichete rujeolăepidemievaccinul anti-rujeolic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live