Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

15 Octombrie 2015
Vizualizari: 1186
Comentează add

Potrivit Ministerului Sănătății, 300 de mii de doze de vaccin antigripal vor ajunge la medicii de familie săptămâna viitoare şi va putea începe imunizarea.

Ministerul Sănătății a cumpărat 300 de mii de doze de vaccin antigripal

adriana-turea

Foto: Arhivă.

Trei sute de mii de doze de vaccin antigripal vor ajunge la medicii de familie săptămâna viitoare şi va putea începe imunizarea - spune Amalia Şerban, director general-adjunct în Ministerul Sănătăţii.

"300.000 deja au fost recepţionate şi repartizate către Direcţiile de Sănătate Publică, acum sunt în curs de ridicare de la depozitul central şi probabil că săptămâna viitoare vor ajunge la medicii de familie", a spus Amalia Şerban.

Ministerul a achiziţionat o jumătate de milion de doze de vaccin în acest an.

Numărul necesar de vaccinări pentru a preveni răspândirea gripei ar fi de aproximativ trei milioane de doze în România, însă în realitate nu se vaccinează mai mult de 500.000 de persoane - susţine preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Doctorul Rafila subliniază că octombrie-noiembrie este perioada cea mai bună de vaccinare.

"Ministerul Sănătăţii a demarat campania de vaccinare în luna octombrie. Este o lună optimă luna octombrie, luna noiembrie înainte de apariţia sezonului gripal să se realizeze acest lucru, deci imunizarea celor care primesc vaccin. De la momentul administrării vaccinului până la instalarea imunităţii durează circa 2-3 săptămâni, or, dacă ne vaccinăm în plină epidemie sigur nu e un lucru rău, dar riscul de îmbolnăvire este ridicat şi atunci beneficiile vaccinării pot fi minime", a spus doctorul Alexandru Rafila.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie relevă şi faptul că în ultimii ani rata de vaccinare a scăzut semnificativ în România, din cauza lipsei de interes a populaţiei privind vaccinarea antigripală.

Campania de vaccinare gratuită "Stop gripa" vizează persoanele cu risc de îmbolnăvire: femei însărcinate, vârstnici, bolnavi cronici, copii şi personal medical.


Etichete vaccin antigripalmedici de familieimunizareAmalia SerbanMinisterul SanatatiiAlexandru RafilaSocietatea Română de Microbiologie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live