Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Ianuarie 2019
Vizualizari: 588
Comentează add

Pe la începutul lunii decembrie 2018, autorităţile SUA au adresat un apel Rusiei, prin care solicitau Moscovei să renunţe la rachetele de tip 9М729 sau să le modernizeze.

Ministerul rus al Apărării face precizări în legătură cu raza unei rachete

sergiu-stet

  Serghei Riabkov, ministrul adjunct rus de externe         Foto: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=51015448.

Ministerul rus al Apărării a precizat miercuri, 23 ianuarie, care este raza maximă de acţiune în momentul de faţă a rachetei ruseşti de tip 9M729, care este de fapt o nouă versiune modernizată a rachetei de tip 9М728.
 
Raza maximă de acţiune, în momentul de faţă a rachetei ruseşti de tip 9M729 s-a redus cu 10 km, fiind de 480 km, ceea ce este în strictă conformitate cu prevederile Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), a precizat general-maiorul rus Mihail Matveevski, şeful trupelor de rachete şi artilerie din Rusia.
 
"Respectiva rază de acţiune a fost confirmată în cadrul exerciţiilor militare strategice «Zapad-2017»/(Vest-2017)", a declarat general-maiorul Mihail Matveevski, şeful trupelor de rachete şi artilerie din Rusia, în cadrul unui briefing susţinut miercuri, la Moscova. 
 
Ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov a declarat recent că Rusia este dispusă să dea dovadă de o deschidere fără precedent în ceea ce priveşte detaliile tehnice ale rachetei de tip 9М729, dar, totodată, cere să fie întreprinşi paşi similari şi din partea Statelor Unite în ceea ce priveşte sistemul Аegis Аshore.
 
Potrivit afirmaţiilor diplomatului rus, Rusia nu recunoaşte decizia unilaterală luată de SUA privind retragerea sa din Tratatul INF şi consideră că "din punct de vedere juridic, acţiunea SUA este una distructibilă".
 
Pe la începutul lunii decembrie 2018, autorităţile SUA au adresat un apel Rusiei, prin care solicitau Moscovei să renunţe la rachetele de tip 9М729 sau să le modernizeze.

Etichete 9M729racheteRusiaTratatul privind Forţele Nucleare IntermediareINFMihail MatveevskiZapad-2017Serghei RiabkovАegis Аshore

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live