Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Ianuarie 2021
Vizualizari: 105
Comentează add

Ministerul Muncii pregătește o campanie de evaluare a ajutoarelor sociale - situaţia din județul Vaslui.

Ministerul Muncii pregătește o campanie de evaluare a ajutoarelor sociale

radiojurnal

 Foto Agerpres

Realizator: Ministerul Muncii pregătește o campanie națională de evaluare a ajutoarelor sociale pentru a identifica pe beneficiarii unor astfel de ajutoare.

Cei care se află în situații vulnerabile ar urma să fie sprijiniţi mai mult, iar celor care pot munci li se vor crea condiții să își găsească o ocupație.

În județul Vaslui sunt aproape 8.000 de beneficiari ai venitului minim garantat, dar mulţi dintre ei nu desfășoară nicio activitate în folosul comunității, argumentând că sunt bolnavi.


Reporter: Alina Darie - "Vasluiul a fost mult timp considerat unul dintre județele cu cei mai mulți asistați sociali din țară, însă schimbarea criteriilor de acordare a acestui ajutor financiar a făcut ca în ultimii ani numărul acestora să scadă cu peste 1.000 de beneficiari.

De altfel, în prezent, în județul Vaslui sunt în plată aproape 7.900 de asistați sociali, iar primării recunosc faptul că mulți dintre ei nu prestează muncă în folosul comunității, întrucât susțin că sunt bolnavi și nu pot munci.

Verificarea mai amănunțită a acestor situații ar putea însă să scoată la iveală dacă asistații sociali în cauză fug practic de muncă.

La nivelul județului Vaslui suma totală cheltuită pe lună cu plata ajutoarelor sociale depășește în prezent două milioane de lei, iar în medie fiecare dintre beneficiari primește 277 de lei."


Etichete oamenipopulaţie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live