Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERNET CAFÉ Sâmbătă, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Februarie 2021
Vizualizari: 384
Comentează add

Raluca Turcan: Minerii de la Complexul Energetic Hunedoara îşi vor primi salariile și beneficiile restante în trei tranşe.

Ministerul Muncii: Minerii îşi vor încasa drepturile salariale restante

radiojurnal

Ministrul Muncii, Raluca Turcan. FOTO: https://www.facebook.com/RalucaTurcan.

Minerii de la Complexul Energetic Hunedoara îşi vor primi salariile și beneficiile restante în trei tranșe, a dat asigurări ministrul muncii, Raluca Turcan.

După discuțiile avute cu liderii sindicali ai minerilor din Valea Jiului, care protestează de mai multe zile, Raluca Turcan a declarat:


Raluca Turcan: Vom aloca bani în trei tranşe pentru drepturile salariale restante după cum urmează: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care intră în pensie şi, de asemenea, pentru asigurarea transportului spre şi de la locul de muncă, precum și tichetele de masă. Practic, am agreat împreună cu reprezentanții minerilor ca aceste plăţi, în trei tranşe, să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 şi 26 minerii să poată să încaseze drepturile salariale restante și, de asemenea, o parte dintre beneficiile restante, cum sunt tichetele de masă și banii de transport.


Realizator: Ministrul muncii a mai spus că în această seară Guvernul va adopta hotărârea prin care vor fi prezentate normele de aplicare pentru procedura plăților restante.

Raluca Turcan a mai precizat că prin soluția găsită Complexul Energetic Hunedoara are un răgaz de trei luni pentru a se organiza.

Deocamdată nu există nicio reacție a protestatarilor din Valea Jiului. Cei 70 de mineri, care s-au blocat în subteran în urmă cu șase zile, sunt tot acolo, iar colegii lor, veniți să îi susțină, sunt tot în fața sediului din Petroșani al Complexului Energetic Hunedoara.

(RS)


Etichete ministerul munciiminerisalarii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live