Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Februarie 2018
Vizualizari: 1325
Comentează add

Ministrul Muncii este aşteptat astăzi la Comisia Economică din Senat, pentru a explica recentele măsuri luate în domeniul fiscal.

Ministerul Muncii, anunț pentru pensionarii fără stagiul minim de cotizație

radiojurnal

Noua lege a pensiilor îi va exclude din rândul pensionarilor pe cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, a declarat, la un post de televiziune, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Aceştia urmează să aibă statut de asistaţi social, reglementat printr-o legislaţie proprie:. 

Lia Olguţa Vasilescu: În primul rând că vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, adică cei care sunt la pensia minimă. Culmea este că cei cu pensia minimă i-au prins pe foarte mulţi din urmă care au cotizat 15-20 de ani. Ei vor avea un fel de statut de asistat social şi vor fi într-o legislaţie proprie. Pentru ei anul acesta de la 1 iulie pensia creşte la 640 de lei, dar atenţie nici o altă pensie din România inclusiv pentru ceilalţi care au cotizat peste 10 ani nu va coborî sub acest coantum vrem să facem o departajare prin noua lege a pensiei. 

Lia Olguţa Vasilescu a adăugat că, dacă pentru pensionarii care au cotizat peste 10 ani va creşte punctul de pensie, pentru cealaltă categorie nu se va întâmpla acelaşi lucru, indemnizaţiile minime urmând să fie mărite când statul va considera că este necesar.

Ministrul Muncii este aşteptat astăzi la Comisia Economică din Senat, pentru a explica recentele măsuri luate în domeniul fiscal.


Etichete Noua lege a pensiilorexcludepensionaristagiu minim de cotizare de 10 aniministerul munciilia olguta vasilescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live