Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

25 Octombrie 2020
Vizualizari: 297
Comentează add

Ministerul Mediului spune că la baza poluării din Capitală din ultimele zile stau factorii meteorologici

Ministerul Mediului, "explicații pentru poluarea ridicată din București"

catalina-cretu

Foto:Arhiva/ RRA.

Ministerul Mediului a făcut câteva precizări legate de nivelul ridicat de poluare înregistrat zilele acestea, în special în zona Capitalei.

Reprezentanţii instituţiei spun că la baza acestei situaţii stau factori meteorologici care au contribuit la dispersia foarte slabă a particulelor poluante.

Este pentru a doua oară, săptămîna aceasta, când emisiile poluante înregistrate în Bucureşti depăşesc valorile normale. Cătălina Creţu are detalii.


Reporter: Ministerul Mediului a anunțat că noaptea trecută au fost înregistrate valori mari ale poluării la aproape toate stațiile de monitorizare din țară.

Reprezentanții instituției au precizat că această creștere a fost favorizată de factorii meteo, care au influențat dispersia particulelor poluante față de zilele precedente.

În zona București-Ilfov, poluarea a fost dată de existența unor procese de ardere desfășurate la începutul serii, iar calmul atmosferic aproape total a favorizat această situație.

Nu au fost depășite valorile-limită, a precizat Ministerul Mediului, excepția unui singur tip de particule, PM10, dar cifrele urmează să fie validate prin măsurători aprofundate.

O posibilă cauză ar fi emisiile din traficul rutier de pe străzi și încălzirea populației cu lemne și alte tipuri de combustibil, în special în zonele de la periferia Capitalei.

Ministerul Mediului spune că în tot acest interval echipe ale Gărzii de Mediu au monitorizat permanent situația şi nu au sesizat arderi necontrolate sau ilegale care să afecteze calitatea aerului.

În noaptea de joi spre viner,i o nouă depășire a nivelului poluării s-a înregistrat în Bucureşti, cele mai mari valori fiind la stația din Bragadiru.


Etichete poluarebucurestiilfov(RS)poluareministerul mediului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live