Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Bucureşti

25 Noiembrie 2020
Vizualizari: 142
Comentează add

Bugetul pentru viitoarea sesiune de finanțare este de 96 de milioane de lei și permite montarea a până la o mie de puncte de încărcare pe teritoriul României.

Ministerul Mediului anunță noi stații de încărcare ptr. mașinile electrice

radio-bucuresti

Priza electrică pentru mașini din Argeș. Arhivă Foto: Cristian Matei.

Ministerul Mediului anunță noi stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Programul prin care România își poate dezvolta infrastructura de încărcare a mașinilor sută la sută electrice este în dezbatere publică până la sfârșitul acestei luni.

Bugetul pentru viitoarea sesiune de finanțare este de 96 de milioane de lei și permite montarea a până la o mie de puncte de încărcare pe teritoriul României.

Spre deosebire de anul trecut când prioritate au avut municipiile, acum vor putea aplica și orașele turistice dar și localitățile din zonele metropolitane ale municipiilor reședință de județ.

Programul derulat prin Administrația Fondului de Mediu prevede un cuantum al finanțării de 90% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.

Municipiile, altele decât cele reședință de județ și localitățile declarate stațiuni turistice de interes național vor putea obține maximum 1.500.000 lei pentru instalarea stațiilor de încărcare.

Localitățile din zonele metropolitane ale municipiilor reședință de județ pot accesa maximum 1.000.000 lei.

Suma maximă finanţată pentru instalarea unei stații de reîncărcare este de 190.000 lei. În programul anterior, pentru crearea infrastructurii verzi în România au aplicat 38 de municipii care vor construi 291 de stații de reîncărcare rapidă, cu peste 600 de puncte de încărcare.


Etichete ministerul mediuluistatii de incarcaremasini electrice(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live