Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Izabela Aivăncesei

19 Februarie 2019
Vizualizari: 1120
Comentează add

Ministerul Energiei are în plan reorganizarea producţiei de energie prin înfiinţarea unei noi companii în care să fie incluse atât centralele pe cărbune, cât şi cele hidro.

Ministerul Energiei are în plan reorganizarea producţiei de energie

izabela-aivancesei

   

Ministerul Energiei are în plan reorganizarea producţiei de energie prin înfiinţarea unei noi companii în care să fie incluse atât centralele pe cărbune, cât şi cele hidro - a anunţat Doru Vişan, secretar de stat în minister.

Vorbind la un forum pe teme de energie la Bucureşti, Doru Vişan a explicat că România a fost nevoită să importe din ce în ce mai multă energie, în primele două luni de iarnă, din cauza preţului mare de pe piaţa internă, şi că ţara noastră va avea în fiecare an aceleaşi probleme, dacă nu va fi schimbată structura producţiei de energie.

El a mai anunţat că Ministerul Energiei a solicitat prorogarea cu un an a termenului de aplicare a contribuţiei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie, prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă 114.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, recent, după o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, că taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie este excesivă şi că este posibil să se renunţe la ea.

Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, a afirmat că o astfel de decizie ar putea fi luată după o discuţie în coaliţia de guvernare.

 


Etichete energieministerul energieihidrocarbuneDoru Visan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live