Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Iliescu

15 Noiembrie 2011
Vizualizari: 860
Comentează add

Sindicaliştii contestă îngheţarea salariilor din sectorul public pentru anul 2012 şi solicită acordarea drepturilor salariale câştigate în instanţă şi deblocarea posturilor din învăţământ.

Ministerul educaţiei, pichetat de federaţiile sindicale

cristina-iliescu

Foto: arhivă Agerpres.

Câteva zeci de sindicalişti afiliaţi celor trei federaţii sindicale din sistemul preuniversitar de învăţământ pichetează în semn de protest sediul ministerului educaţiei.

Ei solicită acordarea drepturilor salariale câştigate în instanţă prin decizii irevocabile.

La această dată cadrele didactice au de primit de la statul român, potrivit deciziilor obţinute în instanţă, 33,4% din salariu.

La acest procent se mai adaugă alte 12%, bani nerecuperaţi din tăierea salariilor cu 25%, măsură aplicată în luna iunie 2010.

Sindicaliştii susţin că nu sunt respectate hotărârile judecătoreşti irevocabile şi nici drepturile consfinţite de Convenţia europeană a drepturilor omului.

Cele trei federaţii sindicale solicită de asemenea guvernanţilor deblocarea posturilor din învăţământ şi respectarea numărului de 20 de copii în grupele de preşcolari, număr prevăzut de legea educaţie.

Printre solicitările federaţiilor sindicale se mai regăseşte şi alocarea a 6% din PIB educaţiei, începând cu 1 ianuarie 2012, procent prevăzut de asemenea de legea educaţiei naţionale.

Sindicaliştii aşteaptă un răspuns din partea ministerului educaţiei, după ce au solicitat o întrevedere cu ministrul Daniel Funeriu.


Etichete sindicaliştiprotestministerul educaţieinemulţumiri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live