Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Iliescu

11 Iulie 2012
Vizualizari: 1523
Comentează add

Ministerul Educaţiei anunţă o analiză a situaţiei şi exclude pentru moment informaţiile referitoare la posibila desfiinţare a unor licee cu performanţe slabe.

Ministerul Educaţiei analizează rezultatele de la bacalaureat

cristina-iliescu

Foto: Arhivă Agerpres.

Ministerul Educaţiei anunţă o analiză a situaţiei după rezultatele la bacalaureat şi exclude pentru moment informaţiile referitoare la posibila desfiinţare a unor licee cu performanţe slabe.  

La aceast dată, Inspectoratele Şcolare Judeţene desfăşoară analize asupra rezultatelor obţinute de absolvenţii claselor a XII-a, la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru România Actualităţi că la această dată nu se desfăşoară anchete în licee şi nici nu se poate vorbi de desfiinţarea liceelor.

Vor fi luate însă măsuri remediale în urma întâlnirii cu inspectorii şcolari din toată ţara. 

"Nu am vorbit niciodată de anchetă şi nu am vorbit niciodată de desfiinţarea liceelor. Săptămâna viitoare ne întâlnim cu inspectorii generali şi o să le cerem lor să facă analiză şi la nivelul judeţul judeţului, şi la nivelul fiecărei şcoli. Când se termină aceste proceduri, o să vedem care sunt motivele, ca să nu repetăm situaţia şi anul viitor şi să stăm un an de zile cu mâinile încrucişate", a declarat Ecaterina Andronescu.

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi apreciază că şi părinţii sunt responsabili de rezultatele slabe înregistrate la acest examen.

Bacalaureatul diferenţiat, dar şi o finanţare corespunzătoare, ar putea soluţiona, printre altele, problemele existente în sistemul de învăţământ.  

"Suntem cu toţii vinovaţi, nu numai părinţii, dar şi elevii, cadrele didactice şi, de fapt, cu toţii suntem victimele sitemului de educaţie din România. Şi nu cred că este momentul să mai arătăm cu degetul unul la altul. Noi am propune schimbarea modului de susţinere a examenului de Bacalaureat, acel Bacalaureat diferenţiat, şi diminuarea numărului de copii la clasă. Şi ar mai fi măsuri ale căror rezultate se vor vedea peste nişte ani, şi mă refer la reformarea programei şcolare, la planul-cadru şi manualelor şcolare", a declarat Mihaela Gună, preşedinta Federaţiei. 

Aceasta a menţionat că nu consideră că desfiinţarea unor licee ar fi o soluţie.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a mai declarat că decizia cu privire la Bacalaureatul diferenţiat va putea fi luată după dezbaterile publice care se vor desfăşura în vara acestui an, după încheierea examenului naţional de Bacalaureat şi repartizarea computerizată în licee.


Etichete Ministerul EducaţieibacalaureatrezultateEcaterina Andronescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live