Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

15 Martie 2017
Vizualizari: 912
Comentează add

Fenomenul infracţional din România s-a redus considerabil în 2016 şi a continuat să scadă pentru al cincilea an consecutiv.

Ministerul de Interne îşi prezintă bilanţul pe 2016

catalin-purcaru

Foto: Facebook.com/ministeruldeinterne.

Fenomenul infracţional din România s-a redus considerabil în 2016 şi a continuat să scadă pentru al cincilea an consecutiv, a declarat, astăzi, ministrul de interne, Carmen Dan, la bilanţul acestei instituţii.

Ea a spus că o prioritate a mandatului său este siguranţa în apropierea şcolilor, dar şi reducerea criminalităţii economico-financiare.

Cătălin Purcaru este la bilanţul Ministerului de Interne şi transmite acum în direct.

Reporter: Într-adevăr, vorbim de o scădere în anul 2016 cu peste 45.000 a numărului de infracţiuni faţă de anul 2015.

Cifrele bilanţului arată că numărul infracţiunilor de tâlhărie a scăzut cu 5%, iar al celor de furt, cu 11%.

Acest lucru /adoptării/ de către angajaţii MAI a măsurilor necesare pentru un sistem eficient de ordine şi siguranţă publică, prin prezenţa activă în zonele şi mediile cu risc /.../, precum şi prin pregătirea anti-infracţională a cetăţenilor.

În privinţa prevenirii traficului de persoane, au fost desfăşurate 1979 de acţiuni, de care au beneficiat peste 1,4 milioane de persoane.

Printre priorităţile instituţiei pentru acest an prezentate de ministrul Carmen Dan, se află asigurarea unui grad ridicat de protecţie a cetăţenilor şi a patrimoniului şi creşterea capacităţii ministerului de gestionare a situaţiilor de urgenţă, cu accent pe informarea cetăţenilor.

Ministrul Carmen Dan a precizat că deficitul de personal reprezintă o problemă care a îngreunat activitatea instituţiei, chiar dacă rezultatele obţinute anul trecut au fost notabile.

La eveniment participă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu, directorul SRI, Eduard Hellvig, şi primarul general al capitalei, Gabriela Firea.


Etichete bilant maiministrul carmen daninfractiunisorin grindeanuliviu dragneacalin popescu tariceanueduard hellvig

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live