Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

19 Noiembrie 2020
Vizualizari: 649
Comentează add

Ministerul de Externe rus salută declaraţiile noului președinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, în ce privește intenția de a avea relații constructive cu Rusia.

Ministerul de Externe rus salută declaraţiile Maiei Sandu

alexandru-beleavski-moscova

Maia Sandu.                  Foto: Arhivă/ Radio Chisinau

Ministerul de Externe rus salută declaraţiile noului președinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, în ce privește intenția de a avea relații constructive cu Rusia.

Aceasta este, la rândul ei, deschisă dezvoltării cooperării bilaterale și conlucrării în reglementarea conflictului transnistrean.

Reporter: Aleksandr Beleavschi - Moscova salută intențiile declarate de președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, de a contribui la menținerea unor relații constructive între cele două țări, a spus astăzi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Ea a subliniat că Rusia este deschisă pentru dezvoltarea cooperării bilaterale r,eciproc-avantajoase în diferite domenii ca și pentru o conlucrare strânsă cu Republica Moldova în vederea reglementării durabile și viabile a problemei transnistrene.

De asemenea, Rusia speră că Maia Sandu îşi va onora promisiunile electorale privind respectarea drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de limba pe care o vorbesc, a mai spus Maria Zaharova. Reamintesc că președintele Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia victoriei în alegeri. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat că președintele Putin nu are programat în viitorul previzibil întâlniri cu actualul lider moldovean, Igor Dodon, dar a confirmat că acesta va vizita Moscova pentru a discuta cu adjunctul șefului administrației prezidențiale ruse, Dmitry Kozak, o serie de aspecte ale relațiilor ruso-moldovenești. Peskov nu a putut preciza însă data acestei vizite.#HUN/geftene


Etichete (ph)maiasandumoscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live