Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Miercuri, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

10 Mai 2018
Vizualizari: 2186
Comentează add

Proiectul de lege a trecut deja de Senat şi urmază să fie aprobat de Camera Deputaţilor.

Ministerul Apărării pregătit să preia în subordine industria de apărare

radu-dobritoiu

Ministerul Apărării este pregătit să preia în subordine industria de apărare. Proiectul de lege a trecut deja de Senat şi urmază să fie aprobat de Camera Deputaţilor. Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a declarat pentru Radio România Actualităţi că îşi doreşte o dezabatere pe marginea acestei iniţiative legislative:

"Este o iniţiativă legislativă, de fapt, care a trecut de Senat, dacă nu mă înşel, în ultimele două săptămâni. În momentul de faţă se află în procedură specifică în Camera Deputaţilor, la comisiile de specialitate. Înţeleg că la Comisia de apărare au avut loc din nou discuţii foarte importante şi foarte interesante cu reprezentanţii industriei de apărare, cu sindicatele, cu reprezentanţii PATROMIL. Noi ne dorim ca, într-adevăr, pe marginea acestei iniţiative legislative să aibă loc o dezbatere cât mai serioasă", a declarat pentru RRA ministrul Mihai Fifor.

Ministrul Apărării Mihai Fifor consideră că, pe această bază, industria de apărare românească trebuie să se reaşeze pe noi fundamente odată cu trecere de la Ministerul Economiei la Ministerul Apărării Naţionale.

Ministrul apărării naţionale Mihai Fifor:

"Pentru că nu discutăm doar de o simplă mutare administrativă a unei capacităţi de producţie, zic eu, foarte importante a României de la un minister la altul. Discutăm despre modul în care, în ultimă instanţă, industria de apărare românească trebuie să se reaşeze pe noi fundamente. Prin procentul de 2% pe care îl avem alocat şi anul acesta ca buget al ministerului încercăm să întoarcem în industria românească de apărare o sumă cât mai consistentă prin proiectele de înzestrare ale Armatei române.

Nu putem spune că anul acesta vom reuşi să rezolvăm tot ce înseamnă înzestrarea Armatei române sau că industria de apărare, începând de anul acesta, va primi sume extraordinare de mari bani. Dar ideea este clară, că Guvernul României, Ministerul Apărării Naţionale nu au plecat la cumpărături de echipamente militare, Guvernul României şi Ministerul Apărării Naţionale îşi doresc foarte mult ca parte din aceste sume să fie investite în industria românească de apărare şi în felul acesta să avem transfer tehnologic, să avem cooperare industrială cu parteneri foarte importanţi din întreaga lume, pentru că în ultimă instanţă industria românească de apărare este o industrie etalon, este o industrie foarte cunoscută în lume, dar care are nevoie de retehnologizare şi de investiţii foarte serioase în perioada care urmează".

Declaraţia ministrului apărării naţionale Mihai Fifor a fost obţinută de redactorul Radio România Actualităţi Radu Dobriţoiu.


Etichete Exclusiv Radioindustria de aparareMAPN industire aparareMihai FiforRadu Dobritoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live