Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Decembrie 2021
Vizualizari: 264
Comentează add

Fondurile publice necesare până la sfârşitul lui 2025 pt creşterea competitivităţii pe calea ferată internă şi integrarea în spaţiul feroviar european sunt de 13,5 miliarde euro.

Ministerul Transporturilor îşi propune să crească traficul feroviar

radiojurnal

  FOTO: facebook.com/CFRCalatori.ro

Ministerul Transporturilor îşi propune ca traficul de marfă feroviar şi numărul de călători pe calea ferată să crească până în 2026 cu 25% faţă de valorile actuale. Ţintele sunt incluse în planul de acţiune pentru atingerea obiectivelor de reformă asumate în PNRR. Proiectul a fost pus în dezbatere publică în această seară, iar în următoarele zece zile se primesc propuneri, opinii şi sugestii de la toţi cei interesaţi de acest domeniu. Detalii are Redactorul RRA, Mihaela Enache, are detali.

Mihaela Enache: În ultimii ani, alocările financiare către domeniul feroviar au fost mult sub necesităţi, se arată în proiectul planului de acţiune. Doar 60% în cazul întreţinerii infrastructurii, sub 20% din necesarul pentru reparaţii şi mai puţin de trei procente din cel pentru reînnoirea infrastructurii. Situaţia întreţine degradarea progresivă a acesteia, apariţia din ce în ce mai frecventă a unor defecţiuni ce impun limitarea vitezei de circulaţie şi pierderea clienţilor în favoarea transportului rutier, mai scump şi cu impact negativ şi asupra reţelei de drumuri. Toate acestea generează economiei naţionale pierderi anuale de peste 6 miliarde de euro, conform analizei contextului de piaţă. Fondurile publice necesare până la sfârşitul anului 2025 pentru creşterea competitivităţii transportului intern pe calea ferată şi integrarea în spaţiul feroviar unic europenan sunt estimate la peste 13,5 miliarde de euro. Toate priorităţile stabilite şi calculele de finanţare sunt în proiectul planului de acţiune, postat pe pagina de internet a ministerului, mt.gov.ro. 


Etichete fondurile publicecreşterea competitivităţiitransport interncalea feratăspaţiul feroviar unic europenan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live