Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Joi, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Iunie 2019
Vizualizari: 303
Comentează add

Ministerul Sănătăţii va propune modificarea ROF pentru toate spitalele

radiojurnal

 Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea. Foto: Agerpres.

Ministerul Sănătăţii va face o propunere de modificare a regulamentului de organizare şi funcţionare pentru toate spitalele, care ar urma să includă indicatori de performanţă în funcţie de care să se facă plata personalului, a anunţat ieri ministrul sănătăţii.

Sorina Pintea a apreciat că de la 1 iulie ar trebui acordată finanţarea în funcţie de indicele de utilizare realizat de fiecare unitate medicală.

Vorbind la prima ediţie a Forumului Naţional al Spitalelor, ministrul sănătăţii a mai spus că regulamentul gărzilor efectuate de medici va trebui să suporte modificări, lucru care ar putea aduce economii importante la bugetele acestor unităţi.

Sorina Pintea: Unele spitale au cheltuieli cu gărzile foarte mari pentru că nu eficientizează puțin acest proces, în sensul că, acolo unde ai puține prezentări, la o linie de noapte, pe o anumită secție medicală sau chirurgicală, poți să organizezi un serviciu de gardă la domiciliu, care este mai puțin costisitor atâta vreme cât ne plângem de procentul cheltuielilor de personal. Pe de altă parte, numărul de linii de gardă dintr-un spital, de asemenea, poate fi restructurat, în funcție de adresabilitate și numărul de pacienți. Sunt de exemplu spitalele mici care au organizate gărzi de chirurgie, dar nu au gărzi pe terapie intensivă. Cum poți să faci o operație dacă nu ai medic de terapie intensivă, de exemplu? Și, atunci, categoric că organizezi o gardă la domiciliu, dacă vine o urgență și este de competența spitalului care are urgența respectivă, atunci medicul poate fi chemat de acasă, la fel ca și anestezistul.

Prezent la Forumul Naţional al Spitalelor, ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat că sistemul de sănătate se confruntă cu o serie de provocări, precum finanţarea, exodul cadrelor medicale, managementul slab şi lipsa de integritate a personalului.

 


Etichete spitaleROFMinisterul SănătăţiiSorina Pintea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live