Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

29 Septembrie 2017
Vizualizari: 1038
Comentează add

Sindicaliştii se tem că veniturile personalului medical vor scădea, de anul viitor, odată cu aplicarea legii salarizării unitare.

Ministerele Muncii şi Sănătăţii, pichetate de sindicaliști

marilena-francu

Foto: Marilena Frâncu

Sindicaliştii din Federaţia "Solidaritatea Sanitară" pichetează şi astăzi Ministerele Muncii şi Sănătăţii, pentru a doua zi consecutiv.

Ce nemulţumiri au şi ce au discutat, ieri, cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, aflăm de la redactorul RRA Marilena Frâncu:

Reporter: Marilena Frâncu - Sindicaliştii se tem că veniturile personalului medical vor scădea, de anul viitor, odată cu aplicarea legii salarizării unitare. Revendicările lor se referă la renunţarea eliminării sporurilor pentru condiţiile de muncă, menţinerea drepturilor aferente tichetelor de masă, menţinerea programului de muncă al medicilor, conform normei de bază şi a gărzilor suplimentare în forma actuală. La întâlnirea de ieri, punctul de vedere al sindicaliştilor a fost acceptat de autorităţi - a declarat vicepreşedintele Federaţiei "Solidaritatea sanitară", medicul Florin Chirculescu.

Florin Chirculescu: Nu erau clarităţi, apropo de ce înseamnă munca în spital. Continuitatea actului medical - au acceptat că este o diferenţă mare între calcule, au înţeles că veniturile scad.

Reporter: Medicul Chirculescu a adăugat că o nouă întâlnire între reprezentanţii Guvernului şi sindicalişti va avea loc, cel mai probabil, miercuri, după ce va exista un nou punct de vedere din partea Ministerului Finanţelor.

Ieri au protestat şi angajaţii Serviciilor de Ambulanţă, nemulţumiţi de lipsa de personal şi de vechimea maşinilor pe care lucrează./lalexandrescu/sdm2


Etichete sindicalistipicheteSolidaritatea Sanitarăministerul munciiministerul sanatatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live