Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Martie 2017
Vizualizari: 600
Comentează add

Liderii Franţei, Germaniei, Italiei şi Spaniei vor o Uniune Europeană mai eficientă în ochii cetăţenilor. Există opţiuni pentru o Europă cu mai multe viteze.

Mini-summit pentru relansarea proiectului european la Versailles

radiojurnal

 

Reprezentanţii Franţei, Germaniei, Italiei şi Spaniei s-au reunit ieri, la Versailles, într-un mini-summit destinat relansării proiectului european.

Preşedintele François Hollande, cancelarul Angela Merkel, premierii Italiei, Paolo Gentiloni, şi Spaniei, Mariano Rajoy, au analizat modalităţile de a crea o Uniune Europeană mai eficientă în ochii cetăţenilor.

Dintre cele cinci scenarii de reformă, propuse de preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, a reieşit că Parisul şi Berlinul optează pentru o Europă cu mai multe viteze.

Cei doi lideri vor ca Uniunea Europeană să poată avansa şi să fie mai integrată, dar fără a schimba însă tratatele aflate în vigoare.

O astfel de schimbare ar necesita aprobarea în fiecare stat membru al Uniunii, uneori prin referendum, ceea ce ar însemna un risc major în contextul unei creşteri a naţionalismului, materializat, aşa cum s-a văzut, în Marea Britanie, prin Brexit, ne-a informat corespondentul nostru la Paris, Anton Cazacu.


Etichete Mini-summitrelansare proiect europeanVersailles

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live