Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Octombrie 2017
Vizualizari: 871
Comentează add

Minerul rănit joi în accidentul de la mina Lupeni şi adus ieri la Spitalul Floreasca din Bucureşti a decedat aseară, în urma unor probleme renale grave.

Minerul internat la Spitalul Floreasca din Bucureşti a murit

radiojurnal

  Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Foto: Wikipedia.

Minerul rănit joi în accidentul de la mina Lupeni şi adus ieri la Spitalul Floreasca din Bucureşti a decedat aseară, în urma unor probleme renale grave.
 
Celălalt miner care a fost scos mort de sub dărâmături va fi înmormântat mâine, iar al treilea, care a supravieţuit, este la Spitalul de la Petroşani, iar starea sa este bună.
 
Mai multe anchete sunt în curs la mina Lupeni, unde Inspectoratul Teritorial de Muncă şi specialiştii Complexului Energetic Hunedoara încearcă să afle condiţiile în care a avut loc surparea ce a facut două victime, iar procuratura a deschis un dosar penal cu privire la acest accident de muncă.
 
Prezent în Valea Jiului, pe tot parcursul operaţiunilor de salvare, ministrul energiei, Toma Petcu, spunea ieri că, din informaţiile preliminare, cauzele tragediei ţin de geologia zăcământului.
 
Toma Petcu: "Acea prăbuşire, din ce am înţeles de la colegi, n-a fost datorată niciunei erori de muncă, ci pur şi simplu a fost datorată poziţionării geologice a minereului şi în momentul când au început lucrul s-a produs prăbuşirea."
 
Guvernul va acorda în următoarea şedinţă ajutoare pentru familiile victimelor şi pentru minerul rănit în abatajul surpat, iar sindicatul şi Complexul Energetic Hunedoara vor oferi şi ele ajutoare financiare.
 
Mâine, va fi înmormântat la Lupeni minerul Iuliu Codlean, care a fost găsit decedat în subteran şi ar fi implinit 40 de ani chiar duminică.

Etichete accidentul de la mina LupeniminerdecesanchetaToma Petcu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live