Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

1 Octombrie 2014
Vizualizari: 1644
Comentează add

Şeful Diviziei Miniere a Complexului Energetic Hunedoara, Nicolae Drăgoi, spune că sunt necesare investiţii totale de 48 de milioane de euro pentru modernizarea mineritului.

Mineritul din Hunedoara "are nevoie de 48 de milioane de euro"

ilie-pintea

Miner în subteran. Foto: captură youtube.com.

Proiectul noii strategii energetice a României, prezentat în cadrul unei conferințe la Petroșani, acordă un loc important cărbunelui, dar Complexul Energetic Hunedoara nu poate supraviețui fără investiții.

Profesorul doctor Victor Vaida, unul dintre experții care elaborează acest document, a declarat că este nevoie de susținerea acestui sector de activitate, pentru ca huila din Valea Jiului să poată ajunge în sistemul energetic național.

Complexul Energetic Hunedoara a încercat luna trecută să aducă investitori pentru sectorul de extracție, dar fără succes, iar dacă la termocentrala Mintia există perspective de investiții din partea Chinei, mineritul are mare nevoie de modernizare.

"Avem nevoie de ajutor, un ajutor de stat sau o directivă de la Comisia Europeană, deoarece Complexul Energetic Hunedoara are astăzi nevoie de o investiţie la Termocentrala Mintia şi are nevoie de investiţii în minerit.

"40 de milioane de euro pentru investiţii în minerit şi mai avem opt milioane de euro pentru instalaţii de sortare la foecare unitate minieră", a spus șeful Diviziei Miniere a Complexului, Nicolae Drăgoi.

Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu mari probleme din cauza lipsei fondurilor, dar și pentru că planul de reorganizare a activității a stârnit nemulțumiri profunde în rândul angajaților, care au anunțat deja un amplu protest săptămâna viitoare. 


Etichete ştiri vestHunedoaraValea Jiuluimineritcomplex energeticcărbunemodernizarehuilăNicolae Drăgoiinvestiţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live