Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

29 Octombrie 2014
Vizualizari: 1390
Comentează add

Potrivit unei decizii adoptate de Complexul Energetic Hunedoara, minerii din Valea Jiului vor lucra şi sâmbăta pentru a asigura necesarul de cărbune.

Minerii lucrează în weekend pentru asigurarea căldurii la iarnă

ilie-pintea

Miner în subteran. Foto: captură youtube.com.

Potrivit unei decizii adoptate de Complexul Energetic Hunedoara, minerii din Valea Jiului vor lucra şi sâmbăta pentru a asigura necesarul de cărbune al celor două care fac parte din această unitate.

În paralel cu această măsură, Complexul a început procedurile pentru a achiziționa 150.000 de tone de cărbune din import, pentru a putea asigura stocurile necesare pentru iarnă.

Administraţia a încheiat și un protocol cu Sindicatul „Muntele”, în baza căruia se va lucra şi sâmbăta la minele viabile cuprinse în entitatea energetică, pentru că stocurile de cărbune sunt către limita inferioară, iar importurile de cărbune nu se pot face atât de repede încât să se asigure intrarea în perioada de iarnă.

Potrivit protocolului, minerii vor coborî în subteran în toate sâmbetele din lunile noiembrie şi decembrie. Pentru două zile de sâmbătă vor fi plătiţi cu spor de 100%, iar pentru celelalte două sâmbete lucrate se acordă zile de repaus, conform Codului muncii şi Contractului Colectiv de Muncă.

Reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara au precizat că importurile sunt necesare atât pentru acoperirea deficitului cantitativ, cât și pentru acoperirea deficitului puterii calorice, pentru ca termocentralele Mintia și Paroșeni să funcționeze la parametri optimi.

Doar Termocentrala Mintia are nevoie de stocuri de 240.000 de tone de cărbune pentru a trece vârful de iarnă, în timp ce minele din Valea Jiului produc împreună circa 140.000 de tone de huilă lunar.


Etichete mineriValea JiuluiminestocurienergieComplexul Energetic Hunedoaralimităimporturilucru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live