Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL - continuare Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

26 Iulie 2017
Vizualizari: 718
Comentează add

Ca să acopere necesarul de cărbune, administraţia Complexului Energetic Hunedoara a angajat peste 100 de munctiori la minele Vulcan şi Livezeni.

Minerii din Valea Jiului vor lucra şi în weekenduri

ilie-pintea

 Mineri la ieşire din mina Uricani       Foto: radioresita.ro.

Producţia de energie din hidrocentrale s-a redus din cauza secetei, astfel că minerii din Valea Jiului vor lucra şi în weekenduri. Ca să facă faţă cererii de cărbune pentru sistemul energetic naţional, minerii din Valea Jiului lucrează şi în zilele libere, urmând să facă acelaşi lucru şi în luna august.

Administraţia Complexului Energetic Hunedoara a încheiat un acord cu sindicatele în acest sens, iar minerii vor fi chemaţi la muncă sâmbăta şi duminica însă doar în abatajele productive. Directorul general Viorel Stancu a explicat că seceta este motivul pentru care huila este atât de solicitată, având în vedere scăderea producţiei de electricitate furnizată de hidrocentrale, iar preţurile la care Complexul energetic Hunedoara tranzacţionează energia pe piaţa zilei următoare sunt mai mari cu 30 - 40%.

Ca să poată asigura necesarul de cărbune, administraţia complexului a angajat peste 100 de munctiori la minele Vulcan şi Livezeni, având în vedere numărul mare de mineri care întrunesc condiţiile de pensionare anul acesta.


Etichete Viorel Stancucomplex energeticHunedoaracărbuneenergiehuilăminehidrocentrale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live