Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ: LA MULTI ANI, ROMANIA! Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

28 Aprilie 2015
Vizualizari: 829
Comentează add

O delegaţie a minerilor din Valea Jiului vine astăzi la Bucureşti pentru a discuta cu ministrul energiei, Andrei Gerea, despre salvarea Complexului Energetic Hunedoara.

Minerii din Valea Jiului se întâlnesc cu ministrul energiei

ilie-pintea

Ministrul energiei Andrei Gerea (stânga). Foto: Ilie Pintea.

O delegaţie a minerilor din Valea Jiului vine astăzi la Bucureşti pentru a discuta cu ministrul energiei, Dominic Gerea.

Cele două părţi vor încerca să găsească soluţii pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara.

Ei cer ca Guvernul să aprobe ajutorul de stat în valoare de 37,7 milioane de euro, avizat deja de Comisia Europeană, care este necesar cumpărării de certificate de carbon, precum şi ajutorul pentru plata datoriilor comerciale.

Reprezentanţii minerilor susţin că fără achiziţia acestor certificate, complexul va fi amendat cu peste 120 de milioane de euro pentru că nu respectă normele europene de mediu, fapt ce va duce la falimentul companiei.

Preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, a declarat că dacă nu se primesc banii de la guvern, Complexul Energetic Hunedoara nu va avea fonduri nici pentru plata salariilor minerilor la sfârşitul acestei luni, fapt care ar putea genera proteste de amploare în Valea Jiului, unde peste 6.000 de persoane lucrează în minerit.  


Etichete Complexul Energetic HunedoararestructuraresindicatedisponibilizariangajaţimineriAndrei Gereaministrul energieiSindicatul Muntele Petre Nica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live