Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Noiembrie 2019
Vizualizari: 262
Comentează add

Minerii de la Paroşeni şi Uricani şi-au suspendat, joi, protestul declanşat în urmă cu 12 zile în subteranul celor două exploatări de cărbune din Valea Jiului.

Minerii de la Paroşeni şi Uricani şi-au suspendat, joi, protestul

florin-lepadatu

 Foto: Arhiva/ radioresita.ro

Minerii de la Paroşeni şi Uricani şi-au suspendat, joi, protestul declanşat în urmă cu 12 zile în subteranul celor două exploatări de cărbune din Valea Jiului.

Decizia a fost luată, după de Guvernul a anunţat că în circuitul de avizare se află un proiect de ordonanţă, care le va soluţiona revendicările.

Între acestea se află asigurarea unui venit lunar, timp de doi ani, pentru minerii disponibilizaţi, precum şi consemnarea acestei perioade ca vechime în muncă.

László Domokos, preşedintele Sindicatului Huila: "Pleacă acasă să se odihnească, rămân cei care trebuie să asigure inspecţia şi securitatea locurilor de muncă şi revin la mină.

Dacă la începutul protestului vedeam slabe şanse de a ni se rezolva revendicarea, acum chiar cred că sunt şanse, pentru că şi-au asumat public până la urmă."

Minerii spun că dacă la următoarea şedinţă de guvern nu se adoptă ordonanţa de urgenţă, care le va rezolva revendicările, îşi vor relua protestul, transmite corespondentul RRA, Ilie Pintea.


Etichete Mineri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live