Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

22 Februarie 2021
Vizualizari: 329
Comentează add

Cu puțin timp în urmă, cei aproape 70 de mineri care protestează de marți în subteranul minei Lupeni au decis să revină la suprafață și să înceteze protestul.

Minerii de la Lupeni au renunțat la protest

ilie-pintea

Foto: Arhiva/ Ilie Pintea.

Cu puțin timp în urmă, cei aproape 70 de mineri care protestează de marți în subteranul minei Lupeni au decis să revină la suprafață și să înceteze protestul, după ce unul dintre liderii de sindicat a coborât în mină cu documentul semnat de ministrul muncii în această după amiază.

De marți noaptea, când s-au blocat în galerii, șase dintre ei au avut nevoie de asistență medicală.

Minerii care au protestat în Valea Jiului spun că, dincolo de rezolvarea de moment a problemelor cu care se confruntă, rămâne lipsa acută a materialelor și echipamentelor necesare muncii în subteran, care nu se poate rezolva fără investiții.

Nesiguranța cu privire la viitorul mineritului este un alt motiv de îngrijorare, iar ortacii spun că vor să știe dacă nu mai este nevoie de ei, ca să se poată reorienta profesional.

Pe de altă parte, protocolul semnat astăzi la București nu îi mulțumește pe energeticienii de la Mintia, liderul lor sindical, Cristian Iștoc, declarând că plata în tranșe a drepturilor restante nu e acceptată de angajați.

Unitatea este oprită de patru zile din lipsa cărbunelui, iar repornirea ei se poate face în cel mai bun caz joi, dacă minerii din Valea Jiului reiau imediat producția de huilă.

Complexul Energetic Hunedoara a ajuns în situația de a nu mai putea plăti salariile pentru că, din ianuarie, nu mai primește subvenția pentru mina Lonea, aflată în programul de închidere, și nici bani pentru serviciile de sistem.

Unitatea se află în insolvență de 14 luni și are datorii de peste un miliard și jumătate de euro.

(RS)


Etichete minerisalariiprotestministerul muncii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live