Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

31 Octombrie 2014
Vizualizari: 1194
Comentează add

În Valea Jiului, minerii de la mina Lonea amenință că se vor bloca în subteran în această după amiază dacă nu vor primi banii pentru concediu, așa cum prevede contractul colectiv.

Minerii de la Lonea ameninţă cu proteste

ilie-pintea

Foto: captură youtube.

În Valea Jiului, minerii de la mina Lonea amenință că se vor bloca în subteran în această după amiază dacă nu vor primi banii pentru concediu, așa cum prevede contractul colectiv de muncă. 

După protestul spontan de ieri, doar angajații care au efectuat concediul de odihnă în luna iunie și-au primit banii, iar administrația a încercat să îi convingă pe ortaci că își vor primi sumele cuvenite în următoarea perioadă.
 
În replică, Vasile Păduraru, liderul minerilor de la Lonea, a declarat că toți colegii de pe schimbul său vor rămâne în subteran după amiază, dacă nu își vor primi banii la care au dreptul și a mai spus că și minerii de la alte exploatări  s-ar putea alătura protestului lor.
 
Complexul Energetic Hunedoara ar trebui să le plătească celor 3200 de angajați aflați în această situație peste cinci milioane de lei, însă nu dispune de această sumă. 
 
Potrivit directorului general, Aurelian Niculescu, una dintre cauzele pentru care nu sunt bani este scăderea drastică a prețurilor pe piața spot a energiei. 
 
El a declarat că prețurile de tranzacționare au scăzut de zece ori în ultima săptămână, așa că un megawatt produs de Complexul Energetic Hunedoara s-a vândut cu 24 de lei, față de 240 cât a fost săptămâna trecută.

Etichete Ştiri VestValea JiuluimineriiminaLoneaprotestebaniconcediuComplexul Energetic Hunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live