Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

24 Februarie 2016
Vizualizari: 1196
Comentează add

Singurul care continuă protestul început luni, este liderul lor, Vasile Păduraru, aflat în greva foamei.

Minerii de la exploatarea Lonea au reluat lucrul

ilie-pintea

Intrarea în mina Lonea. Foto: Ilie Pintea.

Minerii de la mina Lonea din Valea Jiului au reluat lucrul.

Singurul care continuă protestul început luni, este liderul lor, Vasile Păduraru, aflat în greva foamei.

El a declarat că va protesta până când ministrul energiei va veni în Valea Jiului, pentru a le garanta personal minerilor că locurile lor de muncă nu vor fi afectate.

Preşedintele Sindicatului Muntele, Petru Nica, a declarat că minerii s-au întors la lucru din cauza problemelor care începuseră să apară în abataje din cauza încetării activității, dar guvernul trebuie să ia măsuri concrete în Valea Jiului pentru continuarea activităţii de extracţie.

Pe de altă parte, într-o scrisoare deschisă adresată protestatorilor, Casa de Insolvență GMC Craiova, care se ocupă de administrarea Complexului Energetic Hunedoara, îi consideră pe mineri ca fiind ”veriga slabă” în încercarea de salvare a Complexului.

Administratorul special le solicita să reia lucrul și să accepte renunțarea la unele drepturi din contractul colectiv de muncă, însă minerii nu au fost de acord cu această decizie. 


Etichete Valea Jiuluiexploatările miniere Loneaprotestminerii s/au reîntors la lucruComplexul Energetic HunedoaraVasile Pădurarugreva foameiministrul energiei Victor Grigorescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live