Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

11 Aprilie 2016
Vizualizari: 698
Comentează add

La Complexul Energetic Hunedoara, aproximativ 4.000 de angajaţi din sectoarele indirect productive vor lucra de astăzi doar patru zile pe săptămână.

Minerii de la Complexul Energetic Hunedoara vor lucra 4 zile pe săptămână

ilie-pintea

Foto: Arhivă/Ilie Pintea.

La Complexul Energetic Hunedoara, aproximativ 4.000 de angajaţi din sectoarele indirect productive vor lucra de astăzi doar patru zile pe săptămână.

Măsura aplicată de astăzi va însemna şi o reducere a salariilor pentru această categorie de angajaţi care va fi plătită proporţional cu timpul de muncă, adifcă pentru 32 de ore pe săptămână.

Hotărârea nu se aplică minerilor din Valea Jiului care muncesc în abatajele din subteran şi nici energeticienilor care lucrează pe ture în cadrul termocentralelor Mintia şi Paroşeni, urmând să fie afectaţi doar salariaţii care lucrează în sectoarele de întreţinere, pregătire şi personalul TESA.

Decizia luată de administraţia complexului are drept scop reducerea cheltuielilor după ce luna trecută personalul TESA a fost trimis în şomaj tehnic câte 10 zile, perioadă în care oamenii au fost plătiţi cu 75% din salariu.

De la începutul acestui an, Complexul Energetic Hunedoara se află în insolvenţă, având datorii de peste 1,2 miliarde de lei. În cadrul unităţii lucrează circa 6.300 de angajaţi, însă planul de restructurare la care se lucrează în prezent prevede reducerea costurilor prin concedierea a cel puţin 1.000 de persoane în următoarea perioadă.


Etichete Complexul Energetic Hunedoaramineripatru zile pe săptămână

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live