Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stoichițoiu

14 Ianuarie 2019
Vizualizari: 451
Comentează add

Protestul angajaţilor CE Oltenia a început vineri seara, atunci când 200 de mineri de la cariera Jilţ Nord au refuzat să muncească. Protestul s-a extins în toate carierele.

Minerii de la CE Oltenia ar putea primi o creştere a salariilor cu 12 %

razvan-stoichitoiu

 

Minerii de la Complexul Energetic Oltenia ar putea primi vouchere de vacanţă, iar cei care lucrează în producţie şi o majorare salarială, în primă fază de 12 procente. Acestea sunt unele dintre măsurile asupra cărora s-a ajuns astăzi la un acord de principiu, la discuţiile desfăşurate la Ministerul Economiei, între sindicate şi administraţia Complexului Energetic Oltenia.

Ca urmare a situaţiei generate de protestele extinse la carierele din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Ministerul Energiei mediază o discuţie între conducerea companiei şi membrii Comisiei de negociere a CCM de la nivelul Complexului Energetic.

Negocierile de la Bucureşti au condus momentan spre trei măsuri care ar putea fi puse în practică. Cele trei măsuri nu sunt însă pe placul protestatarilor care au cerut salarii mult mai mari.

"Au fost discuţii prelungite, foarte dure cu conducerea Complexului şi cu ministerul pentru a identifica şi a găsit resursele pentru a onora cerinţele oamenilor care se află în acest protest spontan. Problema cea mai importantă a fost problema salarială. Ministerul a fost de acord cu vocherele de vacanţă, plus identificate şi alte resurse pentru a face creşteri salariale. Este obţinut ceva, dar nu ce au pus oamenii care se află în această grevă spontană. Normal, dacă sunt mulţumiţi, ar trebui să vină la muncă, bineînţeles", susţine Nicu Bunoaica, lider de sindicat.

Protestul angajaţilor CE Oltenia a început vineri seara, atunci când 200 de mineri de la cariera Jilţ Nord au refuzat să muncească. Treptat, protestul s-a extins în toate carierele companiei. Minerii se prezintă la serviciu, dar refuză în continuare să lucreze până când nu vor primi veşti de la Bucureşti


Etichete Complexul Energetic OlteniagrevăNicu Bunoaica,mineriprotestsalarii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live