Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

1 Iulie 2015
Vizualizari: 1126
Comentează add

FOTO: Complexul Energetic Hunedoara trece printr-o nouă situație tensionată.

Minerii amenință cu greva pentru că nu și-au primit integral salariile

ilie-pintea

Protest minier. Foto: Ilie Pintea.

Complexul Energetic Hunedoara trece printr-o nouă situație tensionată, după ce minerii de la cele patru exploatări miniere viabile au amenințat că vor înceta lucrul, pentru că au primit doar 75 la sută din avans la sfîrșitul lunii iunie.

Darius Câmpean, președintele Sidicatului Muntele de la mina Lupeni, a declarat că  schimbul IV a refuzat să intre în mina noaptea trecută, și i-a convins cu greu să înceapă lucrul, așteptînd o soluție din partea administrației. Sindicaliștii spun că situația este una tensionată și poate duce chiar la încetarea lucrului, dacă, în cel mai scurt timp, nu se rezolvă problema salariilor. Administrația Complexului Energetic Hunedoara a precizat că se fac eforturi pentru remedierea acestei situații în cel mai scurt timp, dar lipsa lichidităților, cu care cel mai mare agent economic din Hunedoara se confruntă în ultima vreme, face foarte greu de găsit o soluție.

Și luna trecută angajații Complexului Energetic Hunedoara s-au confruntat cu aceeași problemă cînd au primit salariile, iar situația financiară a societății nu pare să se îmbunătățească în curînd. Între timp, liderii Sindicatului Muntele sunt așteptați la Bruxelles, împreună cu o delegație a administrației și a Ministerului Energiei, unde se încearcă prelungirea termenului pînă la care vor funcționa minele din Valea Jiului, stabilit  initial la anul 2018.

Foto: Ilie Pintea.


Etichete exclusiv onlinemineriprotestsalariigreva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live