Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

25 Aprilie 2017
Vizualizari: 727
Comentează add

Măsura este prevăzută într-un protocol semnat de ministrul Energiei şi confederaţiile sindicale ale Complexului Energetic Hunedoara

Minele Lonea şi Lupeni, închise în 2027, iar nu în 2024 cum era prevăzut

ilie-pintea

Foto: Ilie Pintea

Minele Lupeni şi Lonea din Valea Jiului vor fi închise în 2027 şi nu în 2024, conform unui protocol încheiat între Ministerul Energiei, Confederaţia Meridian şi Sindicatul Muntele, de la Complexul Energetic Hunedoara.

Corespondentul RRA Ilie Pintea relatează că protocolul mai prevede impunerea unui contract cu clauze ferme privind perioada de preluare a cantităţii de cărbune şi preţul de achiziţie al acestuia, în condiţiile separării activităţii miniere de cea energetică.

Accesarea ajutorului de stat va duce la concedieri colective în rândul personalului de la Lupeni şi Lonea, contractul colectiv de muncă la nivelul Complexului Energetic Hunedoara urmând să fie modificat cu prevederi privind plăţile compensatorii, inexistente în prezent.

În funcţie de necesarul de cărbune, concedierile ar putea avea loc anul acesta sau în 2018. După intrarea celor două unităţi în programul de închidere, Complexul Energetic Hunedoara mai rămâne cu două exploatări miniere: Livezeni şi Vulcan.


Etichete CEHminele Lupeni şi Loneaminele Livezeni şi Vulcanajutor de stat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live