Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

31 August 2020
Vizualizari: 567
Comentează add

Mina Lupeni, din judeţul Hunedoara, nu este complet funcţională nici acum, la două luni de când a fost inundată de viituri.

Mina Lupeni nu este complet funcţională

ilie-pintea

Foto: Arhiva/ radioresita.ro

Mina Lupeni, din judeţul Hunedoara, nu este complet funcţională nici acum, la două luni de când a fost inundată de viituri.

Guvernul a alocat, însă, fonduri pentru repunerea ei în funcţiune, având în vedere că utilajele afectate trebuie înlocuite. Ilie Pintea transmite.


Reporter: Inundațiile care au avut loc cu două luni în urmă în vestul Văii Jiului au produs o situație fără precedent după ce apele Jiului de vest s-au revărsat şi au ajuns în subteranul exploatării miniere Lupeni, prin puțul sud al exploatării.

Mai bine de o lună a luat doar pomparea apei din abataje, iar cele şapte milioane de lei acordate de guvern ca despăgubiri vor ajuta Complexul Energetic Hunedoara să înlocuiască utilajele distruse.


Administratorul special, Cristian Roșu: Nici acum mina nu lucrează la capacitate maximă. Utilajele au fost inundate, a trebuit să le scoatem la suprafață, o parte din ele am putut să le recumperăm, o altă parte nu. Cu ajutorul acestor bani o să încercăm să repornim mina la capacitate normală și să achiziţionăm o parte din utilajele de care avem nevoie. Normal am avea nevoie de mai mult, dar ne bucurăm că am primit suma aceasta, care ne va ajuta în perioada următoare să lucrăm la capacitate maximă la Mina Lupeni.


Reporter: Din punct de vederea al producției de cărbune, acesta este cel mai prost an pentru Complexul Energetic Hunedoara, care înregistra în februarie un minim istoric al extracției de huilă, iar avaria de la Mina Lupeni a agravat aceste probleme și a produs sincope inclusiv în funcționarea Termocentralei Mintia, alimentată cu producția minerilor din Valea Jiului.

(RS)


Etichete mina lupeniinundatiimineri(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live