Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Stuparu

22 Aprilie 2020
Vizualizari: 635
Comentează add

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, vizită la spitalul suport COVID-19 de la Roșiorii de Vede

Min. sănătăţii, vizită la spitalul suport COVID-19 de la Roșiorii de Vede

elena-stuparu

Arhiv[ Foto: Sorin Cealera.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a ajuns miercuri în județul Teleorman, la Roșiorii de Vede, la spitalul destinat tratării bolnavilor de COVID-19, unde mai multe cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a vrut să afle personal care este situația la spitalul suport COVID-19 de la Roșiorii de Vede, acolo unde sunt internați în acest moment 31 de pacienți infectați cu noul coronavirus, doi dintre aceștia fiind la terapie intensivă. Alți 12 pacienți fac parte din rândul cadrelor medicale.

În acest context, ministrul sănătății a verificat stocul de echipamente de protecție și de materiale sanitare. Acesta spune că spitalul din Roșiorii de Vede are momentan suficiente stocuri, însă secția de terapie intensivă, acolo unde nu există decât un ventilator, ar trebui dotată cât mai rapid.


Nelu Tătaru: Am găsit, ca să spunem, un spital care tratează patologie COVID, un spital care în acest moment are echipamente, are materiale sanitare, am găsit un personal motivat. Indicația mea a fost ca, o dată ce depășim acest moment, spitalul să-și asigură, prin solicitările la rezidențiat, toate specialitățile.

Ministrul sănătății i-a sfătuit pe medicii de la Spitalul Caritas să fie în continuare precauți în ceea ce privește tratarea bolnavilor de COVID-19, pentru că, spune acesta, România nu a atins încă vârful pandemie.

(RS)


Etichete nelu tatarusanataterosiorii de vedespitalcoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live