Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Noiembrie 2019
Vizualizari: 569
Comentează add

Ministrul mediului, Costel Alexe, afirmă că fostul guvern a prezentat parţial datele raportului pentru a ascunde cifra dezastrului din pădurile României.

Min. Mediului: În România se taie anual 38,6 milioane metri cubi de lemn

radiojurnal

Foto: Arhivă/ Petruţ Hîrţescu

În România se taie anual peste 38 de milioane de metri cubi de lemn, din care mai mult de jumătate sunt tăieri neautorizate.

Declaraţia îi aparţine ministrului mediului, Costel Alexe, care a prezentat astăzi datele complete ale inventarului forestier naţional, realizat în perioada 2013-2018.

Conform acestuia, fostul guvern a prezentat parţial datele raportului pentru a ascunde cifra dezastrului din pădurile României.

Costel Alexe spune că se va întâlni astăzi şi cu reprezentanţii STS pentru a operaţionaliza mai multe programe în domeniu.


Costel Alexe: "Aș vrea să mulțumesc tuturor românilor care, în decursul ultimilor ani, au sunat la 112 pentru a semnala o posibilă infracțiune sau un posibil transport ilegal de material lemnos. Aș vrea să le mulțumesc tuturor românilor care au făcut sesizări către minister sau către gărzile forestiere. Conform raportului prezentat de cei de la Greenpeace, unul din cinci apeluri la 112 care aveau ca temă pădurea s-a demonstrat a fi sau a confirmat un transport ilegal de lemne".


Realizator: În aceeaşi conferinţă de presă, coordonatorul inventarului Fondului Forestier Naţional, Gheorghe Marin, declara că această rată de tăieri ilegale se regăseşte în toţi anii de după 2008.

El afirma însă că, din fericire, ritmul de regenerare a pădurii este mai bun decât ritmul tăierilor ilegale.


Etichete romaniataieripaduricopaciministrul mediuluicostel alexestsgreenpeacefondul forestier nationalgheorgeh marin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live