Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 August 2018
Vizualizari: 1048
Comentează add

Ministrul justiţiei a solicitat DNA să îi comunice situaţia delegărilor şi detaşărilor în funcţie şi dacă au fost îndeplinite condiţiile legale.

Min. Justiției despre situaţia procurorilor delegaţi sau detaşaţi la DNA

radiojurnal

Ministrul justiției, Tudorel Toader. Foto: Agerpres.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că a primit ieri răspunsul DNA privind situaţia delegărilor procurorilor şi că va vedea dacă nu cumva sunt şi alte elemente pe care le poate lua în considerare.

El a spus că referitor la numirea acestora prin ordin al procurorului general, CSM ar trebui să se pronunţe dacă în calitate de garant al independenţei justiţiei, este corect sau nu ca un procuror care nu îndeplineşte cerinţele ocupării unui post să fie astfel delegat.

Ministrul justiţiei a solicitat DNA să îi comunice situaţia delegărilor şi detaşărilor în funcţie şi dacă au fost îndeplinite condiţiile legale, după ce, vineri seara, procurorul şef adjunct al DNA, Călin Nistor, a declarat la o televiziune că la DNA sunt delegaţi şapte sau opt procurori.

DNA a informat ieri că toţi procurorii delegaţi pe funcţii de conducere şi de execuţie în cadrul Direcţiei îndeplinesc condiţiile legale şi la acest moment nu există procurori detaşaţi la DNA de la alte parchete sau instituţii.


Etichete ministrul justitieidnaprocuroridetasaticsm

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live