Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

22 Noiembrie 2018
Vizualizari: 433
Comentează add

Ministerul de Finanţe a publicat pe site-ul său proiectul, cu încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 2,97% din Produsul Intern Brut.

Min. Finanţelor publică proiectul celei de-a doua rectificări bugetare

-cristina-grecu

 Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici. Foto: gov.ro.

Guvernul ar putea lua în discuţie vineri, 23 noiembrie, cea de-a doua rectificare bugetară din acest an. Ministerul de Finanţe a publicat pe site-ul său proiectul, cu încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 2,97% din Produsul Intern Brut.

Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii primesc cele mai importante suplimentări de fonduri. Astfel, la Ministerul Finanţelor bugetul se măreşte cu 2,69 de miliarde de lei, la Ministerul Sănătăţii cu 211,5 milioane de lei, iar la Ministerul Muncii cu 787 de milioane de lei.

Primesc mai mulţi bani şi Ministerele Justiţiei, Afacerilor Interne şi Dezvoltării, precum şi bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi bugetul asigurărilor sociale de stat. Se măreşte şi bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Diminuări de buget au fost operate având în vedere gradul de execuţie a cheltuielilor, la Ministerul Transporturilor 1,16 miliarde de lei, la Ministerul Cercetării şi Inovării, la Educaţie, la Ministerul Culturii, la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, la cel al Fondurilor Europene, la Ape şi Păduri, la Mediu, precum şi la Ministerul Agriculturii.

PNL îl va chema pe ministrul de Finanţe în Comisia de buget pentru a da explicaţii, deoarece este pentru prima oară în perioada postdecembristă când PSD taie bani de la Educaţie la rectificarea bugetară, a declarat senatorul PNL Florin Cîţu.

Pe de altă parte, preşedintele PMP, Eugen Tomac, s-a declarat 'profund şocat' de proiectul de rectificare bugetară propus de Ministerul de Finanţe şi a apreciat că membrii Guvernului demonstrează încă o dată că sunt incapabili să guverneze şi să construiască ceva pentru ţară.


Etichete Florin CîţuMinisterul Finanţelorrectioficare bugetarăEugen Tomac,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live