Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 746
Comentează add

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, propune un dialog lunar cu reprezentanţii sectorului bancar.

Min. finanțelor propune un dialog lunar cu reprezentanţii sectorului bancar

iulian-olescu

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici. Foto: gov.ro.

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, propune un dialog lunar cu reprezentanţii sectorului bancar, după controversele create de prima variantă a Ordonanţei de Urgenţă 114.

El a spus astăzi că băncile îşi vor putea prezenta problemele şi propunerile pentru rezolvarea acestora. Eugen Teodorovici a revenit cu explicaţii şi despre taxa pe activele bancare, taxă care nu ar fi urmărit aducerea de fonduri suplimentare la bugetul de stat, ci îmbunătăţirea creditării economiei şi a populaţiei:


Eugen Teodorovici: Intenţia este doar să încercăm să reducem dobânzile sau diferenţa de dobândă dintre depozite şi împrumuturi, să încercăm să finanţăm economia reală, asta este preocuparea. Nimic altceva în spate, nu o luptă cu străinii, cu capitalul străin, cu băncile. Am rugat Asociaţia Română a Băncilor să vină şi cu alte bune practici, din alte state membre. Am spus, suntem dispuşi să preluăm şi o mare parte de risc vizavi de guvern - că vorbim de fonduri europene, de proiecte pe finanţări europene, hai să finanţăm, să finanţăm agresiv, să facem mai mulţi paşi şi mai apăsaţi.


Realizator: În privinţa numărului mare de companii cu capital negativ, ministrul finanţelor a precizat că în scurt timp se va adopta o nouă reglementare prin care se va solicita acestor firme să îşi completeze capitalul social, în caz contrar ele urmând să fie scoase din piaţă.


Etichete Ministrul finanţelorEugen Teodorovicidialog lunarreprezentanţii sectorului bancaroug 114

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live