Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

7 August 2018
Vizualizari: 422
Comentează add

Ministerul Finanţelor a finalizat proiectul primei rectificări bugetare pozitive din acest an, cu încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 2,97% din Produsul Intern Brut.

Min. Finanțelor: Proiectul primei rectificări bugetare pozitive din an

daniela-manuta

Ministerul Finanţelor a finalizat proiectul primei rectificări bugetare pozitive din acest an, cu încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 2,97% din Produsul Intern Brut.

Potrivit unui comunicat, rezultatele economice sunt încurajatoare şi susţin o creştere de 5,5%, pe care este fundamentată Legea bugetului de stat din acest an.

Cea mai mare alocare de bani este la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, de peste 550 de milioane de lei. Bani în plus primesc şi Ministerul Sănătăţii şi cel de Interne, pentru cheltuieli de personal şi echipamente, precum şi Ministerul Educaţiei.

Autoritatea Naţional Sanitar Veterinară va primi fonduri suplimentare pentru acţiunile specifice programului de radicarea pestei porcine africane, în cadrul căruia se decontează despăgubiri pentru animalele sacrificate.

Totodată, fonduri de peste 1 miliard de lei sunt alocate Ministerului Finanţelor Publice, capitolul Acţiuni Generale, pentru contribuţia României la bugetul Uniunii Europene în valoare de 700 de milioane de lei, dar şi pentru schemele de ajutor de stat pentru investiţii şi rambursarea accizei la carburanţi pentru transportatori, precum şi pentru alte programe.

La polul opus, principalele diminuări ale bugetelor sunt la SRI, Ministerul Cercetării, cu o scădere de peste 100 de milioane de lei, dar şi la Ministerul Energiei, Dezvoltării şi Afacerilor Externe.


Etichete Ministerul Finanţelorproiectul primei rectificări bugetare pozitive

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live