Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Bogdan

22 August 2020
Vizualizari: 795
Comentează add

România va avea suficient grâu în acest an pentru panificaţie, chiar dacă producţia va fi mai mică cu 35-40% din cauza secetei.

Min. Agriculturii: România va avea suficient grâu pentru panificaţie

andreea-bogdan

Foto: Arhivă.

România va avea suficient grâu pentru panificaţie, chiar dacă producţia va fi mai mică cu 35-40% din cauza secetei, estimează ministrul agriculturii, Adrian Oros.

El a mai precizat ieri, cu prilejul unei vizite făcute în comuna Mihalţ, judeţul Alba, că, îndepând din 10-15 septembrie agricultorii afectaţi de secetă vor primi o primă tranşă de 85% din despăgubirile pe care a decis să le acorde guvernul. Corespondenta RRA, Andreea Bogdan, relatează:


Reporter: În luna septembrie ar urma să fie virată prima tranşă de bani în procent de 85%, urmând ca diferența să fie plătită în cursul lunii octombrie.


Adrian Oros: Sunt 850 de milioane de lei care, începând din 10-15 septembrie, vor intra în conturi, vor reprezenta cam minimum 85% din suma pe care o să le-o oferim. Suma calculată pentru fiecare hectar este de aproape 200 de euro.


Reporter: Ministrul agriculturii, Nechita Adrian Oros, a mai punctat, în vizita efectuată la Mihalț, și că sunt suficiente cereale pentru panificație în țara noastră.


Adrian Oros: Producția de cereale de anul acesta a fost diminuată undeva între 35 și 40%. Grâul de panificație va fi suficient pentru că anul acesta s-au produs peste 5,5 milioane tone, iar consumul uman de grâu panificabil este în România de maximum 2,2 milioane tone, 2,5 milioane de tone vor fi disponibile și pentru export. În România vor rămâne suficiente rezerve care să asigure consumul uman.

(RS)


Etichete graupanificatieadrian orosagricultura(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live