Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Mai 2021
Vizualizari: 314
Comentează add

În prezent se plătește o taxă de drum pentru o anumită perioadă de timp. Cătălin Drulă s-a referit și la lucrările la Centura Bucureștiului și de pe A1.

Min. transporturilor susţine taxarea diferită pt transportatorii de mărfuri

radiojurnal

Foto: Adriana Tudose / RRA

Guvernul lucrează la modificarea legislaţiei pentru achiziţiile publice prin care să se reducă întârzierile din cauza contestaţiilor depuse la licitaţiile pentru marile proiecte de infrastructură.

Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a verificat ieri şantierul autostrăzii de centură Bucureşti Sud şi spune că va cere implicarea premierului pentru deblocarea situaţiei legate de lipsa balastului şi a autorizaţiilor necesare. Luna viitoare aici încep lucrările şi pe lotul trei, între Bragadiru şi Autostrada A1. Ministrul susţine introducerea taxării diferenţiate pentru transportatorii de mărfuri ce folosesc reţeaua naţională de drumuri în locul actualului sistem cu taxă de drum pentru o anumită perioadă.

Cătălin Drulă a explicat ieri în Camera Deputaţilor că astfel se va ajunge la o competiţie egală între traficul de mărfuri feroviar şi cel rutier, dar se vor asigura şi venituri suplimentare pentru întreţinerea drumurilor.


Cătălin Drulă: Nu este vorba despre o taxare suplimentară. Propunem ca şi noi să ne aliniem cu celelalte ţări din Uniunea Europeană, în care se plăteşte exact pe cât foloseşti drumul. Sunt sisteme cu recunoaştere de plăcuţe de înmatriculare sau sisteme bazate pe un echipament care se pune la bordul camionului şi care costă modic sau se închiriază chiar pe gratis în anumite ţări.


Cătălin Drulă a mai precizat că până la 1 iunie vor fi finalizate toate procedurile de reasfaltare pe Autostrada Soarelui - A2, iar la podul de la Cernavodă lucrările vor fi sistate în perioada estivală, pentru a nu exista restricţii de circulaţie.


Etichete proiecte infrastructurăministrul transporturilorcătălin drulătaxare diferențiatătransportatori de mărfuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live