Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Ianuarie 2022
Vizualizari: 561
Comentează add

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică proiectul ordonanței de urgență privind noile măsuri de compensare a creșterii prețurilor la energie electrică și la gazele naturale.

Min. Energiei a făcut publică schema de compensare a prețurilor la energie

radiojurnal

Foto: Alex Lancuzov.

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică proiectul ordonanței de urgență privind noile măsuri de compensare a creșterii prețurilor la energie electrică și la gazele naturale, aplicabile de luna viitoare.

Petruța Dinu ne spune în ce condiții ar putea plăti facturi mai mici consumatorii casnici, dar și IMM-urile.


Reporter: De la 1 februarie, plafonul la energia electrică pentru consumatorii casnici va fi de 0,8 lei pe kilowatt/.oră și de 0,31 lei pe kilowat-oră la gaze naturale.

Cât privește compensarea sau reducerea din factură la energie, ea va fi de 0,29 lei pe kilowatt/oră, dacă va încadrați la un consum de 500 kW pe lună. Totodată, veți putea beneficia de o reducere de cel mult 40% din prețul gazelor naturale dacă vă încadrați într-un consum mediu de 300 metri cubi pe lună. Limita de consum pentru întreg sezonul rece este de 1.500 metri cubi față de 1.000, cât era până acum.

În perioada 1 februarie - 31 martie vor beneficia de sprijin, potrivit ordonanței puse în dezbatere, și consumatorii noncasnici, adică IMM-urile, pentru care plafonul la energie va fi de un leu kW/h, iar la gaze naturale de 0,37 lei pe kilowatt-oră.

Ordonanța de urgență privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece urmează să fie adoptată de Guvern într-o ședință viitoare.


Etichete ministerul energieicompensarepreturienergie electricagaze naturale(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live