Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

2 Iulie 2014
Vizualizari: 1344
Comentează add

Dacă Scorpionii Negri de la Craiova se întorc acasă, Şoimii Carpaţilor din Bistriţa rămân să apere zona apropiată aeroportului din Kandahar.

Militarii români încep retragerea din Afganistan

ilie-pintea

Corespondenţii Radio România, Mario Balint (tricou galben), Ilie Pintea (tricou negru) şi militari români. Foto: Radio România

Militarii români din Afganistan au început procedurile de retragere din teatrul de operaţii după 12 ani de prezenţă constantă a Armatei Române alături de forţele coaliţiei internaţionale.

Dacă Scorpionii Negri de la Craiova se întorc acasă, Şoimii Carpaţilor din Bistriţa rămân pentru a continua una dintre cele mai importante misiuni: apărarea terestră apropiată aeroportului din Kandahar.

Batalionul 812 Infanterie a preluat această misiune de la Scorpionii Roşii, militarii bistriţeni având ca obiectiv apărarea terestră apropiată a celei mai importante baze militare din Afganistan, prin operaţiuni în cooperare cu forţele de securitate internaţionale, dar şi cu forţele afgane.

Pentru Şoimii Carpaţilor este prima misiune de felul acesta, spune comandantul Companiei KAF-GDA, maiorul Alin Marian.

"Pentru noi ca militari ai Batalionului 812 Infanterie este prima misiune de acest tip. Noi nu facem misiuni de pază. Noi atingem scopurile eşalonului superior prin misiuni de patrulare, prin misiuni de posturi de observare pe care le executăm în afara bazei.

"Este o onoare pentru noi, pentru că suntem aici, este poate un semn de recunoştinţă al valorii unităţii noastre, este ceea ce fiecare comandant, fiecare militar îşi doreşte, pentru că aici cu adevărat îţi demonstrezi calităţile pe care le deţii", spune Alin Marian.

Militarii români au avut de mai multe ori misiunea de a apăra Aeroportul Kandahar, fapt care arată încrederea partenerilor de coaliţie în profesionalismul Armatei Române.

Pe lângă asigurarea securităţii bazei, militarii companiei KAF-GDA au desfăşurat constant şi operaţiuni de cooperare civili-militari fapt care le-a adus şi aprecierea populaţiei afgane.


Etichete militariAfganistanScorpionii NegriŞoimii CarpaţilorKandaharAlin Marian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live