Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea

7 August 2013
Vizualizari: 1703
Comentează add

Construită cu câţiva ani în urmă în baza din Afganistan, biserica va ajunge în România la retragerea trupelor noastre.

Militarii români din Kandahar au biserica lor Militarii români din Kandahar au biserica lor - Conține audio Militarii români din Kandahar au biserica lor - Conține video Militarii români din Kandahar au biserica lor - Conține galerie foto

La peste 4000 de kilometri de ţară, în baza militară Kandahar din îndepărtatul Afganistan, clopotul bisericuţei de lemn a militarilor români adună credincioşii la rugăciune, într-un spaţiu în care se aude zilnic chemarea muezinului de la moschee.

Am aflat de la Valentin Pâţăligă, preotul militar al Batalionului 151 Infanterie Lupii Negri din Iaşi, povestea acestei bisericuţe de lemn, care a fost reconstruită aici după ce a fost aşezată în altă bază, şi care va ajunge acasă la retragerea trupelor noastre din Afganistan.

Nu puteam rata slujba de duminică în biserica din Kandahar, şi nu e ceva ce vezi şi ce simţi în fiecare zi. Rând pe rând, militarii au îngenuncheat pentru rugăciune, cu armamentul alături, iar peretele plin cu portretele celor căzuţi la datorie ne amintea tuturor că războiul e la câţiva paşi.

Tocmai de aceea, pe lângă vesta antiglonţ, militarii români pleacă întotdeauna în misiune şi cu protecţia rugăciunii.


Etichete bisericăAfganistanmilitariKandahar

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live