Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Noiembrie 2014
Vizualizari: 2156
Comentează add

Căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana şi maistrul militar clasa I Valentin Bora se află la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde sunt supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Militarii răniţi în accidentul aviatic, operaţi

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Cei doi militari supravieţuitori ai accidentului aviatic din această dimineaţă, căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, de 47 ani, şi maistrul militar clasa I Valentin Bora, de 41 ani, se află la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde sunt supuşi unor intervenţii chirurgicale.

La preluarea lor de la Baza Aeriană 90, din Capitală, medicul specialist de urgenţă, George Simion, a făcut precizări despre starea pacienţilor.

"Unul dintre pacienţi, conştient, echilibrat hemodinamic şi respirator, cu arsuri pe aproximativ 40% supafaţă corporală; cel de-al doilea pacient intubat, ventilat mecanic, de asemenea, cu arsuri pe aproximativ 40% suprafaţă corporală, urmând ca tratamentul definitiv, investigaţiile suplimentare să se facă la Spitalul de arşi, către care au fost îndrumaţi cei doi pacienţi", a spus medicul George Simion.

În urma prăbuşirii elicopterului IAR-330 PUMA, aparţinând MApN, opt militari din cei zece aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa, în această dimineaţă, în nordul judeţului Sibiu.

Accidentul s-a produs la 10.40, când elicopterul Bazei 71 de la Câmpia Turzii se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul de la Cincu, Braşov.

Procurorii de la Parchetul Militar Cluj au început deja o anchetă în acest caz.

Din primele cercetări se pare că elicopterul a luat foc în zbor şi s-a prăbuşit, arzând complet.  


Etichete elicopterIAR-330 PUMAmorţirăniţiprăbușireMApNarmatăSibiuSMURDmilitarispitaloperaţiechirurgieCorneliu-Gabriel TitianaValentin Bora

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live