Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

29 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1097
Comentează add

Până în prezent, aproximativ 200 de militari moldoveni au fost detaşaţi la această operaţiune

Militari moldoveni participă la operaţiunea de menţinere a păcii în Kosovo

-

Ministrul Apărării Naţionale din Republica Moldova, Anatol Şalaru. Foto: ru.sputnik.md,

Al şaselea contingent al Armatei Republicii Moldova va participa la operaţiunea de menţinere a păcii în Kosovo. Astăzi, la Ministerul Apărării de la Chişinău a avut loc ceremonia de detaşare a celor 40 de militari la operaţiunea internaţională.

Reporterul Radio Chişinău Ala Boţan transmite că la ceremonie au participat ministrul apărării Anatol Şalaru, şi preşedintele Republica Moldova Niculae Timofti, comandantul suprem al forţelor armate.

Oficialii au menţionat necesitatea participării Republicii Moldova la astfel de operaţiuni, pentru a contribui la asigurarea securităţii şi păcii. Anatol Şalaru le-a cerut militarilor moldoveni să dea exemplu de comportament în astfel de acţiuni şi pentru cei care îndeplinesc misiuni de pacificare în Republica Moldova şi, care, potrivit ministrului, nu o fac în conformitate cu standardele internaţionale.

El s-a referit voalat în acest sens la pacificatorii ruşi din zona de securitate de pe Nistru. Republica Moldova nu recunoaşte independenţa Kosovo, dar participă cu contingente de menţinere a păcii, din 2014.

Până în prezent, aproximativ 200 de militari moldoveni au fost detaşaţi la această operaţiune. Contingentul va pleca în Kosovo pe 5 decembrie şi se va afla într-o bază militară italiană, pe parcursul a 6 luni.

În acest context, ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata, a remarcat buna cooperare dintre Republica Moldova şi Alianţa Nord-Atlantică.


Etichete Republica MoldovaKosovoChişinăuAnatol Şalaru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live